tiistai 19. toukokuuta 2020

Blogisynttärit ja kirja-arvonta

Tänään on tasan neljä vuotta tämän blogin ensimmäisestä postauksesta. On siis juhlan aika! Ensimmäisen kirjablogin perustin jo reilu puoli vuotta ennen sitä, mutta se blogi jäi sitten unholaan, kun siirryin tänne Bloggeriin. Joka tapauksessa ihmeesti on vuosia jo kulunut, vaikka toki kirjabloggaajissa on monia konkareita, jotka ovat bloganneet huimaavan paljon kauemman kuin minä. Mutta itselleni tämäkin on jo mukava saavutus.

Tällä kertaa ajattelin juhlan kunniaksi jakaa hiukan tilastoja. On kiinnostavaa seurata, mitä kirjoja blogissani käydään katsomassa eniten. Bloggerissa pystyy seuraamaan päivän, viikon, kuukauden ja koko blogiajan katsotuimpia postauksia (ja myös kahden viimeksi kuluneen tunnin). Siis:

Neljän vuoden katsotuimmat / TOP 10 (ja linkit postauksiini)

1. Marko Annala: Värityskirja
2. Harri Virtanen: Trauma ja rakkaus
3. Tuire Malmstedt: Pimeä jää
4. Katariina Souri: Sarana - tunnustuksia taitekohdassa
5. Petra Tanninen: Erityisen herkkää elämää
6. Nina Rousu: Joko ollaan perillä?
7. Terhi Rannela: Terhi Rannela: Kesyt kaipaavat, villit lentävät
8. Farida Khalaf & Andrea C. Hoffman: Olin Isisin vanki - Nuoren jesiditytön kauhujen kuukaudet
9. Carita Harju: SAUNA - aito suomalainen elämys
10. Melba Escobar: Kauneussalonki - Manikyyrejä, mutanaamioita & murhia

Osa listan kirjoista on aika yllättäviä, ainakin tuo saunakirja. Harri Virtasen traumakirjaa käydään katsomassa jatkuvasti, mutta vielä sillä ei ykkössija häämötä. Värityskirjaa on kai katsottu aikoinaan paljon kerralla, nyt ei ole enää sellaista ryntäystä.

Listalla on matkakirjoja, mielenterveyttä ja psykologiaa sekä pari trilleriä. Ainoa romaani, joka ei ole trilleri, on omaelämäkerrallinen, eli juuri tuo Värityskirja.

Lista kertonee blogistani sen, että täällä on paljon muutakin kuin kaunokirjallisuutta. Olisi kiva, jos pystyisi selvittämään pelkkien romaanien TOP 10:n, mutta se pitäisi tehdä itse, käydä kaikki neljän vuoden postaukset ja niiden katsojamäärät läpi, joten en taida jaksaa... Useimmilla muilla kirjabloggaajilla tuo TOP 10 taitaa olla aika kaunokirjallisuuspainotteinen.

Minua kiinnosti katsoa myös, mitä tämän alkuvuoden 2020 aikana tekemistäni postauksista on katsottu eniten. Vuoden 2020 TOP 10 on tässä, paitsi että siitä tuli TOP 11, koska jaetulla 10. sijalla on kaksi kirjaa, joita on katsottu tasan yhtä monta kertaa.

1. Iiris Pirttiaho: Lohduta vähän
2. Danielle Miettinen: Juokse Jaakko juokse!
3. Terttu Tupala (toim.): Runo puhuu toivosta
4. Pirjo Puukko: Kunnes jalkasi kantavat
5. Eowyn Ivey: Lumilapsi
6. Suvi Bowellan: Ihana herkkyys
7. Kimalteleva tomu - Valikoima suomalaista uskonnollista runoutta
8. Seppo Jokinen: Rakkauden arkisempi veisu
9. Leif Färding: Levoton oksa, keinuva sydän
10. Joel Haahtela: Adèlen kysymys
      Armi Toivola: Kaivo

Nämä eivät siis ole tämän vuoden aikana kaikista postauksista katsotuimmat, vaan vain tänä vuonna blogatuista katsotuimmat. Tälle lyhyen aikavälin listalle tuli erityisesti runoja, kristillisiä kirjoja ja peräti neljä romaania: Kunnes jalkasi kantavat, Lumilapsi, Adèlen kysymys ja Kaivo. Olen varmaankin lukenut sekä runoja että romaaneja aikaisempaa enemmän tämän vuoden 2020 aikana.

Runo puhuu toivosta on ollut ihmeen suosittu siitä asti, kun jaoin sen. Selvästi muutkin kuin minä kaipaavat toivoa tällaisena aikana.

No sitten se arvonta! 

Viime vuonna en jaksanut järjestää arvontaa, mutta nyt olen muutenkin yrittänyt karsia kirjahyllyistäni poistettavia kirjoja ankaralla kädellä. Valitsin arvontaan ohuehkoja kirjoja, joiden postittaminen tulee kenties edes vähän halvemmaksi. Kirjojen nimiä klikkaamalla pääsee lukemaan niistä tekemäni postaukset.

Kirjat ovat: 

Han Kang: Ihmisen teot (Gummerus 2018)

Romaani kuvaa diktatuurin aikaista Etelä-Koreaa, jossa vuonna 1980 opiskelijamielenosoitukset tukahdutettiin väkivaltaisesti. Hyvä kirja, mutta järkyttävä: ihmisen teot kuvataan siinä kaunistelematta kaikessa raakuudessaan. Siksi en aio lukea sitä enää toista kertaa, mutta jos joku on kiinnostunut Etelä-Koreasta, niin tästä lähtee! (Kansipaperissa on ihan kuin sormenjälkiä, katson saako niitä pyyhittyä pois, mutta sisältä kirja on kyllä siisti.)

Katri Rauanjoki: Jonain keväänä herään (Atena 2016)

Romaani Kertusta, masentuneesta nelikymppisestä opettajasta ja hänen matkastaan talven pimeyden halki kevään valoa ja toivoa kohti. Hyvä ja lukemisen arvoinen kirja tämäkin.

Aino Leppänen: Positiivinen yllätys (Docendo 2019)

Aino Leppäsen esikoisromaani perustuu hänen omakohtaisiin kokemuksiinsa. Millaista on, kun 17-vuotias lukiolainen saa kesken koulupäivän tietää olevansa raskaana? Millaista on tulla yllättäen teiniäidiksi? Kiinnostava aihe ja kirja.Cecilia Samartin: Kirottu kauneus (Bazar 2018)

Tämä kirja on pokkari vuodelta 2019 ja ainoa näistä, jonka olen lukenut vain osittain ja josta minulla ei ole bloggausta. Kirja kertoo kolmesta nuoresta tytöstä, joista kaksi on ihmiskaupan uhreja ja yksi on paennut vaikeita kotiolojaan. He pakenevat yhdessä Las Vegasista. Tarina on mukaansatempaavaa ja sujuvaa tekstiä.

Se olisi kyllä kiinnostanut minua muuten, mutta jotenkin en nykyään kestä lukea edes muutamaa riviä seksiperäisen ihmiskaupan uhrien kokemuksista, siinä vain tulee joku raja vastaan. Ei niillä kokemuksilla tässä edes mässäilty, mutta luovutin kuitenkin. Maailmassa on niin paljon kirjoja, ettei yhtään haittaa, vaikka joskus jäisi kirja keskenkin. Monet ovat kehuneet tätä kirjaa, joten kannattaa osallistua arvontaan!
           Arvontaan osallistut näin: 

Kommentoi tätä postausta ja kerro, minkä kirjan tai kirjojen arvontaan osallistut, yhden, useamman vai kaikkien. Kerro kommentissasi, miten saan sinut kiinni, jos voitat, esim. sähköpostiosoite.

Jos et pysty kommentoimaan, voit lähettää minulle sähköpostia osoitteeseen kirjarikaselamani at gmail.com, niin lisään sinut osallistujiin.

Osallistumisaikaa on 26.5. klo 12.00 asti. Onnea matkaan! 

Lämmin kiitos kanssabloggaajille sekä kaikille blogini vanhoille ja uusille seuraajille kuluneista vuosista! On ollut ilo intoilla kirjoista yhdessä teidän kanssanne ja jakaa tätä kirjarikasta elämää. Tämä on edelleen ihana harrastus, ja tästä on hyvä jatkaa!

EDIT 26.5. 

ARVONTA ON SUORITETTU. 
ONNEA VOITTAJILLE ja kiitos kaikille osallistumisesta sekä synttärionnitteluista! 

30 kommenttia:

 1. Onnittelut blogin vuosipäivästä!
  On ollut mukava tutustua sinuun blogin kautta!
  (En osallistu arvontaan)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Satu! Samoin on ollut mukava tutustua sinuun ja blogiisi.

   Poista
 2. Onnea blogisynttäreiden johdosta, ja onnea jatkoon myös:) Kristillisistä kirjoista Pirttiahot on etusijoilla, mutta ei ihme, kun heidän bloginsakin on niin armollista luettavaa:) Hieman yllättävää oli minusta se, että vanhat runot Kimaltelevan tomun muodossa ovat noin kiinnostaneet. Vaikka hyviähän ne ovat kyllä. En nyt osallistu arvontaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos onnitteluista! Pirttiahoilla on kyllä ihana blogi, ja ihania ovat kirjatkin. Ei siis ihme, että niitä käydään täälläkin paljon katsomassa. Luulen, että ihmiset ovat saattaneet googlettaa Saima Harmajaa, Mika Waltaria, pääsiäisrunoa tms. ja ovat sitä kautta päätyneet sinne Kimaltelevaan tomuun :) Tuntematon kirjahan se muuten on.

   Poista
 3. Onnea neljästä vuodesta, se on huima aika pitää blogia. Itse vasta löysin blogisi ja mielellään kirjarakkaana ihmisenä tutustun sisältöön :) Osallistun Ihmisen teot + Positiivinen yllätys-kirjojen arvontaan kiitos. kaljukeiju@gmail.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos onnitteluista ja onpa hauskaa, että löysit nyt blogini. Tervetuloa seuraamaan! Toivotaan sinulle onnea arvontaan!

   Poista
 4. Kovasti onnea 4-vuotiaalle blogillesi! On tainnut ennenkin olla puhetta, että meidän blogit on yhtä vanhoja... Luetuimpien tilastoja on kiintoisaa kurkkia, mulla esim. Kissani Jugoslavia on joka viikko luetuimpien joukossa.

  Minäkään en osallistu arvontaan, jätä tilaisuuden muille - hienoja kirjoja jaossa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tosiaan, muistinkin että ollaan "samanikäisiä" 😊 Muuten en yhtään muista, montako vuotta itse kukin on blogannut ja onko muita nelivuotiaita. Luetuimpien tilastoissa on hauska seikkailla ja ihmetellä.

   Hienoja kirjoja nämä arvontakirjat kyllä ovat. En sitten tiedä valitsinko sellaiset, jotka kaikki ovat jo lukeneet. Yksi erikoisempi kirja, jonka aioin arpoa, oli jotenkin onnistunut katoamaan jonnekin...

   Poista
 5. Onnittelut blogin juhlapäivän johdosta. Toivotan blogillesi pitkää ikää. Täällä on kiva vierailla ja luet kiinnostavia kirjoja.

  Kirjahyllyt pursuilevat kirjoja ja yritän lukea vähemmäksi kirjoja, joita en ole lukenut. En siis osallistu arvontaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Mai! Sinulla on myös usein kiinnostavaa luettavaa blogissasi, ja siellä on kiva vierailla.

   Tiedän tunteen pursuileviin kirjahyllyihin liittyen. Itse olin raivannut hyllyistä monta kassillista kirjoja, mutta kun jäin ihmettelemään, mihin ne veisi, sitten tulikin tämä korona-aika, joten täällä ne kirjat nyt pyörivät toistaiseksi...

   Poista
 6. Ehdottoman epävireisesti, mutta sitäkin intensiivisemmin kajautan: Paljon onnea vaan, paljon onnea vaan, Sinulle nelivuotiaalle!! Toivotan lämpimästi innostunutta ja antoisaa jatkoa mukavalle ja antoisalle blogillesi:)
  Samoin syin kuin Mai, arvonnan passaan, niin mielenkiintosia kuin palkinnot ovatkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lämmin kiitos onnitteluista ja kiitos myös antoisasta blogiystävyydestä! Jatketaan samaan malliin kirjarikasta elämää 😊

   Poista
 7. Paljon onnea nelivuotiaalle♥

  Minulla on muuten vasta kolmantena 11 vuoden ajalta kaunokirjallinen teos. Johtaa terveystieto ja toisena on mitä ilmeisemmin kaikkien aikojen puutarhakirja eli Maanpeitekasvit. Luen paljon tietoa...

  Mukavia tulevia lukuvuosia ja kiitäs tähän astisesta♥ Arvontaan en osallistu, sillä elän huojuvien kirjapinojen keskellä.

  ♥♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos onnitteluista ja kiitos sinullekin tähänastisesta! ❤ Kiva kun joku muukin lukee paljon tietoa 😊 Joskus tuntuu, että "kaikki" muut lukevat pelkkää kaunokirjallisuutta.

   Poista
 8. Paljon onnea 4-vuotiaalle blogillesi. Se on jo pitkä aika. Siitä on hyvä jatkaa. Kivat koosteet olet tehnyt suosituimmista postauksistasi. Kiva arvonta. Olen mukana Han Kangin kirjan Ihmisen teot -arvonnassa. anneli.airola@hotmail.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Anneli! Kyllä neljässä vuodessa on jo ehtinyt tapahtua paljon, ja kirjoja on kerääntynyt blogiin mukavasti. Tervetuloa mukaan arvontaan!

   Poista
 9. Johanna osallistuu Katri Rauanjoen kirjan arvontaan.

  VastaaPoista
 10. Onnittelut nelivuotiaalle blogille ja sen kirjoittajalle!

  Minä haluan osallistua arvontaan, vaikka lukeminen on viime aikoina saanut tehdä sijaa piharemontille. Ehkäpä lukuintoni paranee kesän mittaan. Minua kiinnostaisivat Han Kangin ja Katri Rauanjoen kirjat. Minulla on blogia varten sähköposti osoitteessa blogarytmi2@luukku.com.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos onnitteluista! Kiva kun osallistut arvontaankin, se ei ole tällä kertaa saavuttanut kovin suurta suosiota. Sinulla on siis näillä näkymin hyvät mahikset jopa voittaa jotain, joten toivotaan parasta!

   Poista
 11. Lämpimät onnittelut! Ja blogille monia kirjarikkaita vuosia!
  Osallistun kirjojen Ihmisen teot ja Positiivinen yllätys arvontaan.
  postin.tuomaa@gmail.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lämmin kiitos, Marja-Liisa! Olet mukana arvonnassa. Sitten vain jännitetään kuinka käy!

   Poista
 12. Paljon onnea 4-vuotiaalle! Ihmisen teot-kirja kiinnostaa vaikka varmasti on raakaakin. Mukavaa kesän odotusta, taitaa se sieltä pikkuhiljaa tullakin.
  klaara49@luukku.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Klaara! Olet mukana arvonnassa. Mukavaa kesän odotusta sinullekin, eiköhän se sieltä nyt pian jo tule!

   Poista
 13. Neljä vuotta on hieno ikä, onnea siis! Aina joku on nuorempi tai vanhempi, joten vertailu on turhaa ;D Tykkään blogistasi, löytyy kaikenlaista erilaista! Omani blogini tilastoista minulla ei ole mitään hajua :D

  Jos mukaan voi osallistua ulkosuomalainen, niin mieluusti osallistun arvontaan! Kiinnostaisi tuo "Jonain keväänä herään".

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Elegia! Totta, vertailu on turhaa, mutta silti siihen tulee syyllistyttyä ja aina niin päin, että muut ovat parempia. Blogini on kyllä monipuolinen eli minä olen melko monipuolinen, kaikkiruokainen ja kaikesta kiinnostunut 😊

   Ilman muuta saat osallistua arvontaan! Eipä se Englantiin lähettäminen taida olla ihan niin kallista kuin Australia, jonne minun pakettini usein lähtevät, synttäri- ja joululahjat siskon perheelle. Jonain keväänä herään on ehdottomasti lukemisen arvoinen kirja!

   Poista
 14. Onnittelut 4-vuotiaalle blogillesi - nyt vasta huomasin tämän. Ja kappas: meillä on sama blogisynttäripäivä, vaikka vuosi on eri. Blogini Kirjan pauloissa täytti 7 vuotta 19.5. Ihan meni huomaamatta ohi. Ehkä järjestän jonkin arvonnan kesäkuussa, jos innostun.

  Mutta osallistun kolmen ensimmäisen kirjan eli Kangin, Rauanjoen ja Leppäsen arvontaan. Kuitenkin niin, että jos voitto osuu kohdalle, muihin arvontoihin en enää sen jälkeen osallistu. Yksi riittää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos - ja onnittelut sinullekin! Enpä tiennytkään, että meillä on sama merkkipäivä. Tervetuloa mukaan arvontaan! Ajattelin itsekin, etten antaisi useampaa kirjaa samalle henkilölle.

   Poista
 15. HUOM! ARVONTA ON SUORITETTU. Siitä tarkemmin erillisessä postauksessa. Kiitos kaikille osallistumisesta!

  VastaaPoista