maanantai 4. marraskuuta 2019

Kirjarakkautta yhä edelleen!

Elämässä monet asiat, tilanteet ja mielialat voivat tulla ja mennä, mutta on myös jotain, mikä on ja pysyy: kirjarakkaus! Niinpä uhosin kyllä, että lopetan bloggaamisen, mutta tuumaustauoksi se ehkä sittenkin vain jäi? Tai kuka tietää?

Sen verran koukussa olen kirjablogeihin, että täällä ollaan taas! Mutta ehkä itseni tuntien on tästä lähtien varmempaa, etten enää vanno, uhoa enkä julista mitään. En lupaa sen enempää jatkoa kuin lopettamistakaan, mutta aikomuksena on ainakin alustavasti jatkaa bloggailua, ainakin toistaiseksi, fiilisten mukaan. Jos sitten jossain kohtaa haluan pitää taukoa tai lopettaa, ehkä sitä ei kannata kovin suureen ääneen julistaa, kun ei voi koskaan tietää, miten kauan sillä kertaa jaksan olla sillä tuulella :)

Kun näihin kuvioihin on kerran päänsä pistänyt, täältä on vaikea lähteä pois. Tuntuu jotenkin tylsältä lukea kirjoja, joista ei voi blogata eikä jakaa ajatuksia toisten bloggaajien kanssa. Kyllä sitä näköjään sen verran on hurahtanut tähän blogitouhuun. Tuli ikävä takaisin! Kun on kerran jo neljä vuotta bloggaillut kirjoista, niin jotenkin tämä on jo niin verissä.

Yritän kuitenkin nyt ottaa levosta käsin tämän homman. Tai jos ei muuten aina niin levostakaan käsin (suuressa innossani), niin ainakin siinä asiassa, että toivon lukevani enemmän kirjoja ihan omien fiilisten mukaan eikä pelkästään sellaista, mikä on "in" ja mistä "kaikki muut" puhuvat. 

Koska olin silloin viimeksi niin äkkijyrkällä tuulella, että suljin heti blogin sähköpostinkin, jouduin avaamaan uuden. Sillä vanhalla nimellä sitä ei enää saanut, joten uusi osoite on nyt kirjarikaselamani at gmail.com. Ennen se alkuosa oli "kirjarakkautta", mutta se ei siis enää toimi.

Kun selasin tätä blogia, vanhojen postausten joukosta tuli esiin John C. Maxwellin kirja Testaa unelmasi. Siellä oli kaksi lainausta, jotka kolahtivat juuri nyt erityisesti. Maxwell kirjoittaa, että menestyvät ihmiset eivät keskity asioihin, joita eivät voi sietää tai joissa eivät ole hyviä, vaan he tekevät jotain, mitä rakastavat ja missä ovat hyviä. Hän myös siteeraa Elie Wieseliä, joka on sanonut:

"Kun kuolet ja kohtaat Luojasi, sinulta ei kysytä, miksi sinusta ei tullut messiasta tai miksi et keksinyt parannuskeinoa syöpään. Sinulta kysytään ainoastaan: Miksi et tullut sinuksi? Miksi et tullut kaikeksi siksi, joka olet?"

Parasta on siis tulla minuksi ja jatkaa sitä, mitä rakastan, eli kirjablogin pitämistä. Eikä yrittää olla jotain, mitä en ole, mitä en halua ja mistä en ole kiinnostunut.

Toivon ja uskon, että nyt on paljon uutta intoa ja energiaa jatkaa tätä rakasta harrastustani. Palataan siis asiaan kirjojen merkeissä!

6 kommenttia:

  1. Ihanaa, tervetuloa takaisin <3 <3 Yritän tosiaan ottaa tämä ihana harrastus rennosti ja jos vähänkin tuntuu, ettei jostain kirjasta vain jaksa blogata, niin älä bloggaa! Itse toimin näin, koska en missään tapauksessa halua että tämä muuttuu pakkopullaksi. Myös tauot ovat sallittuja eikä niitä tarvitse selitellä.

    Sanoinko jo (joo sanoin mutta sanon uudelleen), että ihanaa kun olet takaisin, jee! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Elegia, ihanaa kyllä olla täällä taas! <3 <3 <3

      Poista
  2. Ihana juttu. Kaltaisiasi kirjabloggaania ei ole liikaa. Ei kannata ottaa liikaa stressiä bloggaamisesta, bloggaa, jos siltä tuntuu. Itsekään en kaikista lukemistani kirjoista ole blogannut. Hyvää marraskuun jatkoa ja joulun odotusta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin, mitäpä sitä stressailemaan. Uutuuskirjojen seuraamista varmaan yritän vähän vähentää, mutta eihän niiltä täysin voi välttyä, jos aikoo muidenkin blogeja seurata. Hyvää loppuvuotta ja joulun odotusta sinulle!

      Poista
  3. Hei
    Onpa kiva, että tulit takaisin.
    Tämä on kiva harrastus.
    Lukeminen kannattaa aina :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, kiva oli kyllä palata! On tämä niin ihana harrastus, että miksipä tästä luopuisi?! :)

      Poista