torstai 2. kesäkuuta 2022

Kuusivuotias blogi

"Jo joutui armas aika..."

Pari viikkoa sitten blogini täytti kuusi vuotta, mutta silloin en saanut synttäripostausta aikaan. Joka tapauksessa näin ne vuodet vierivät; tuntuu että koko ajan tulee uusia blogisynttäreitä. 

Kirjablogin pitäminen on ollut ja on edelleen antoisa, innostava, motivoiva ja koukuttava harrastus. Siinä yhdistyvät kaksi suurta rakkauttani: lukeminen ja kirjoittaminen. Niiden ohella saa nauttia teistä toisista bloggaajista, joiden kanssa vierailemme toistemme blogeja kommentoimassa. On ollut ilo tutustua teihin. Ilo on tietysti sekin, että myös paljon muita lukijoita täällä blogissa käy. Ne, jotka eivät kommentoi, jäävät minulle tuntemattomiksi, mutta kiva kun tekin olette olemassa. 

Blogistahan on tullut minulle suorastaan elämäntyö, kun en muuten ole kovin suuria saavuttanut tässä elämässä. On kiva, kun olen tämän verran onnistunut saamaan aikaan. Harmi vain, ettei kirjablogin pitämisellä pysty itseään elättämään, joten jotain muutakin pitäisi jossain vaiheessa keksiä. 

Keväällä minulla meinasi keskittymiskyky rakoilla, mutta nyt lukeminen sujuu taas. Tosin olen onnistunut hamstraamaan kirjastosta niin järkyttävän pinon lainoja, etten taida ehtiä kaikkia lukemaan, vaikka kuinka yrittäisin. Mopo on päässyt karkaamaan lapasesta siinä asiassa. Uusia varauksiakin kirjastosta satelee vähän väliä. Varauslistani on tätä nykyä pitkä kuin nälkävuosi. 

Alkukesä on kauneimmillaan, joten nautitaan kirjojen ja bloggaamisen ohella tästä ihanasta vuodenajasta. Lämmin kiitos teille kaikille näistä kuluneista vuosista! Tästä on hyvä jatkaa.  

20 kommenttia:

 1. Onnea ja lukuiloa jatkoonkin. Ihana tuo kuvasi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Aino, lukuiloa myös sinulle! Otin tuon kuvan eilen Lappajärven rannalla.

   Poista
 2. Onnea blogille! Sinun kirjoituksiasi on mukava lukea. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Anki! Sinulla on myös mukava blogi, jota on ilo seurata.

   Poista
 3. Onnea 6-vuotiaalle! Eskari-iässä ollaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos LauraKatarooma! Joo, eskari-iässäpä hyvinkin :) Tästä on hyvä ponnistaa!

   Poista
 4. Onnea blogisynttäriesi johdosta! Juttujasi on kiva lukea ja saada samalla uusia vinkkejä. Kirjastot ovat kyllä niin mahtava keksintö, ja itsellänikin käy välillä noin, että tulee hamstrattua enemmän kuin ehtii lukea. Ehkä pian alkavalla lomalla sitten ehtii.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Hitunen! Kyllä kirjat innostavat helposti niin, että tulee hamstrattua enemmän kuin pystyy lukemaan. Onneksi pääset pian lomalle. Ihanaa kesää sinulle!

   Poista
 5. Onnea sinulle ja blogillesi! Ollaan tällä saralla saman ikäisiä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Riitta! Muistinkin, että me taidamme olla bloggaajina ikäkavereita. Lukuiloa ja kaunista kesää sinulle!

   Poista
 6. Lämpimät onnittelut kuusivuotiaalle! Ilo on ollut meidän lukijoiden puolella, hyväntuulisessa ja antoisassa blogissasi on aina mukava vierailla.
  Lukeminen ja kirjoittaminen on antoisa yhdistelmä sekä omia tekstejään lukiessa kirkastuvat myös itselle ajatukset.

  Herkkä kuvasi kertoo paljon odotuksista toivottavasti pian oikeaksi kesäksi muuttuvasta kelistä. Jatketaan harjoituksia samoissa valoisissa merkeissä huojuvista kirjapinoistamme selvää tehden:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lämmin kiitos sinulle Takkutukka! Tuo hyväntuulinen kuvaa kyllä parhaiten sinun omaa blogiasi. Lukeminen ja kirjoittaminen on tosiaan nautinnollinen yhdistelmä. Nautitaan kesästä huojuvien kirjapinojemme keskellä! :) Toivottavasti tämä vähän tästä lämpenee jossain vaiheessa.

   Poista
 7. Onnea kuusivuotiaalle ja lisää toivotan vuosia! Mahtava harrastus tämä, ihana tapa hyvästellä kirjoittamalla juuri luettu kirja <3

  Pidän blogistasi ja siitä, että kirjoitat hyvin erilaisistakin kirjoista – sellaisista, joihin ei välttis muualla törmää tai ainakaan itse en ole törmännyt!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Elegia! Hyvin sanottu tuo: hyvästellä kirjoittamalla juuri luettu kirja. Sitähän se on, ja se on ihanaa. Totta kyllä, että kirjoitan hyvin monenlaisista kirjoista. Sinulla on myös paljon sellaisia kirjoja, joihin en ole muualla törmännyt, tietysti jo siksikin, kun luet paljon englanniksi. Siksi blogistasi tekeekin kiinnostavia löytöjä. Harmi vain, ettei suomentamattomia kirjoja aina saa käsiinsä täällä Suomessa, ellei ole varaa netistä niitä tilailla. Toki kirjastoistakin aina joskus jotain löytyy.

   Poista
 8. Kirjis
  Näemmä, kun omiani ravistelen, puolenmatkan kouvissa olet - jo tai vasta. :)
  Kukkasia Sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kukkasista, hikkaj! Puolenmatkan krouvi on ihan hyvä paikka :)

   Poista
 9. Oikein paljon onnea ja toivottavasti uusia blogisynttäreitä on tulollaan jatkossakin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Mai! Toivotaan että tulee vielä monet blogisynttärit :)

   Poista
 10. Myöhästyneet onnittelut myös taaperoikäiseltä! Ajattelin kirjoittaa omaan blogiini kaksivuotiskirjoituksen, mutten saanut sitä aikaiseksi edes vähän myöhästyneenä. Hyvä kun sinä olit tarmokkaampi :-). Blogiasi on hauska lukea.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Ariel ja onnittelut itsellesi kahdesta vuodesta! Sinun blogiasi on myös hauska lukea, sinulla on niin paljon kirjoja, joita ei välttämättä näe muissa blogeissa.

   Poista