perjantai 24. syyskuuta 2021

Riitta Savolainen: Minuuttia vaille

Toimittanut Pirkko Mäkelä 


Riitta Savolaisen elämäntarina on rohkaiseva kertomus siitä, että Jumalalle ei mikään ole mahdotonta. Ja että syvimpäänkin pimeyteen voi loistaa valo, vaikka kuinka pitkä aika olisi kulunut ja kaikki toivo jo menetetty. 

Savolainen loukkasi nimittäin selkänsä ja kärsi kovista kivuista vuosien ajan. Mitkään leikkaukset eivät auttaneet, eikä inhimillisesti ajatellen ollut mitään toivoa. Tuskiensa keskellä hän rukoili, että saisi kuolla. Sitten aivan yllättäen Jumala kuitenkin vastasi rukouksiin ja paransi Savolaisen ihmeellisesti. 

Kirja ei kuitenkaan kerro pelkästään sairaudesta ja paranemisesta, vaan myös vapaakirkollisesta seurakuntatyöstä, jossa Savolainen on saanut olla mukana. Hän kertoo erilaisista tilanteista, pienten ja suurten ihmisten kohtaamisesta. Erityisen liikuttava on tilanne, jossa pieni nelivuotias poika tulee rukousalttarille, ja kun Savolainen kysyy, mitä poika odottaa, tämä pyytää: Siunaa ja silitä. Mikä ihana pyyntö! Taivaskin noteeraa sen, kirjoittaa Savolainen, joka siunaten laski kätensä pellavapään ylle. 

Kirjassa hän kertoo myös iloistaan ja suruistaan, väsymyksen hetkistä ja siitä, miten taivaallinen työnantaja sieltä nosti. 

Kirjan nimi Minuuttia vaille tulee siitä, että useamman kerran Savolainen sai kokea Jumalan avun ja rukousvastauksen tulevan kirjaimellisesti minuuttia vaille. Kerrankin hän oli päättänyt perua lupaamansa Israelin matkan, ellei matkarahoja tule aamulla kello kahdeksaan mennessä. Minuuttia vaille kahdeksan puhelin soi, ja langan päässä eräs henkilö lupasi lähettää rahaa. 

Jumalan apu voi siis tulla vielä viime hetkellä - vielä minuuttia vaille. 

Kirjan loppuun on koottu Riitta Savolaisen puheita monista eri aiheista. Siellä kutsutaan pelastukseen, julistetaan syntien anteeksiantamusta, kerrotaan Jesajan kutsumuksesta, sairaasta miehestä jolla ei ollut ketään sekä opetuslapsista myrskyssä. Ja paljon muuta. 

Tässä lopuksi ote puheesta Pelottavien aaltojen armoilla, joka kertoo juuri niistä opetuslapsista myrskyn kourissa: 

Liian monet ihmiset taistelevat voimiensa äärirajoilla elämästään pimeässä, epätoivoisina, nähden vain kuohuvat, vaahtopäiset, pelottavat aallot. Avun saaminen näyttää olevan saavuttamattomissa. Aamuyön tunteina asiat tuntuvat vielä kauheammilta kuin päiväsaikaan. Auttaako, kuuleeko minua enää kukaan? 
  Silloin kun kaikki voimat ja usko on lopussa, taivas tarttuu asioitten kulkuun. Sieltä on valvottu koko ajan, samoin kuin Jeesus näki opetuslasten hädän myrskyn keskellä. Kunpa vain tämän muistaisimme aina, kun odottamattomia, ikäviä yllätyksiä tulee elämäämme. Vaikka Hän koettelee, ei Hän hylkää, kun apua pyydämme. 
  Huuda avuksesi Herran nimeä, Hän auttaa. Ja sinun tulee kunnioittaa ja kiittää Häntä. 


Päivä Oy 2004 
167 sivua 
Kansi: AD Studio Oy 
Kannen kuvat: Hannu Ala 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti