perjantai 25. marraskuuta 2022

Blogihaaste: 20 asiaa minusta


Bongasin tällaisen haasteen minulle ennestään tuntemattomasta Mustelmiinan mietteitä -blogista, joka sattui tulemaan netissä vastaan. Tässäpä siis tällä kertaa jotain minusta itsestäni. 

1. Olen syntynyt... Etelä-Pohjanmaalla, myöhemmin asunut siellä täällä muuallakin, mutta nykyään elelen taas kotimaakunnassa. 

2. Pienenä olin varma, että isona minusta tulee... maatilan emäntä (siinä vaiheessa, kun äiti oli suurin idolini) ja sitten myöhemmin kirjailija. Maataloushommat olisivat oikeasti olleet täysin epärealistinen vaihtoehto minun kohdallani - ja niin kieltämättä se kirjailijakin. Mutta kirjoittamisesta nautin edelleen. 

3. Parhaat piirteeni ovat... ainakin herkkyys, empaattisuus ja syvällisyys. Toivottavasti huumorintajunikaan ei ole aivan pahimmasta päästä, mutta sitä on varmasti itse jäävi kommentoimaan. 

4. Viimeisin sisustusostokseni on... ihana peili. Kynttilöitäkin on tullut osteltua. 

5. Haluaisin matkustaa... Lappiin olen aina valmis lähtemään, ja myös esimerkiksi Alaska kiinnostaa! Toisaalta Latinalaista Amerikkaa haluaisin tutkia joskus enemmänkin, käydä uudestaan Ecuadorissa ja ensimmäistä kertaa esimerkiksi Meksikossa ja Perussa. Siskon luona Australiassa olisi tietysti myös kiva käydä. Niin ja Marokkoa haluaisin nähdä kunnolla, kun olen kerran käynyt siellä vain päiväretkellä Espanjasta käsin. Onhan noita kiinnostuksen kohteita kyllä paljon, paljon muitakin kuin nämä tässä mainitut! 

6. Suosikkijuomani on... ainakin tumma kaakao, ja jos haluan oikein herkutella, maustan sen vielä kanelilla. Toisaalta kahvikin on ihan must, sitä ilman ei vain pärjää. 

7. Lempiruokani on... savulohi, riistakäristys ja poronkäristys. Toisaalta suuren maailman herkuista esimerkiksi meksikolainen ruoka maistuu! 

8. Viikonloppuisin herkuttelen... Koska nykyään joudun terveyssyistä välttelemään sokerisimpia ja suolaisimpia herkkuja, en välttämättä aina herkuttele niin kuin joskus ennen. Suklaata on ikävä... Mutta joskus viikonloppuna saatamme syödä pizzaa. Toki silloin tällöin saa herkutella! 

9. Lempiblogini, joita seuraan säännöllisesti, ovat... On monia ihania blogeja. En jaksa lähteä esittelemään kenenkään blogia muita parempana, vaikka tietysti toisissa blogeissa on enemmän minua kiinnostavia kirjoja kuin toisissa. Ja itse asiassa laiskottaa alkaa edes miettiä tätä... Mutta ne kirjabloggaajat, jotka käyvät kommentoimassa blogiani, pitävät tietysti minua kiinnostavia blogeja, ja vuoroin vieraissa käydään! Niin, ja toki vierailen myös joissain muissakin kuin kirjablogeissa. 

10. Kirjat, joita olen lukemassa nyt, ovat... Ainakin aloitin kerran virolaisen Eeva Parkin kirjaa Viimeisellä rajalla, mutta se jäi toistaiseksi kesken, kun luin välillä muuta. Tällä hetkellä ei taida olla muuta kesken, ja harmi kyllä nyt olen kipeänä enkä aina jaksa lukea, mikä on tylsää. Nyt ihme kyllä virkosin sen verran, että tulin tänne hiukan kirjoittelemaan. Välillä sitä jaksaa hetken ja sitten taas väsähtää ihan täysin... 


11. Lempilajini kirjallisuudessa on... en välttämättä ymmärrä genreistä paljoakaan, mutta tykkään esimerkiksi lukea mahdollisimman monista eri maailmankolkista kertovia kirjoja, sekä faktaa että fiktiota. Senhän blogini seuraajat ovat varmasti huomanneetkin :) 

12. Suosikkisovellukseni kännykässä ovat... hmm... enpä taida käyttää kovin monia, lähinnä Facebookia, ja joskus kirjoitan blogipostaukset ainakin osittain Blogger-sovelluksella, jos se sopii senhetkiseen tilanteeseen paremmin. Helpommalta tuntuu kyllä blogata läppärillä, niin kuin nytkin. 

13. Kahvini juon... maidolla, jota pitää olla reilusti. Toisaalta tarpeen tullen pystyn juomaan mustanakin, ja se muuten piristää paljon tehokkaammin kuin maitokahvi! Mistähän sekin johtuu? Viekö maito kahvista tehon? Kahvilassa tykkään erikoiskahveista (siellä missä niitä on, täällä maallahan niitä ei välttämättä saa). Usein tulee otettua latte. 

14. Viikkorutiineihini kuuluvat... hmm... ehkä viikkorutiineista ei voi puhua, päivärutiineja saattaisi olla. 

15. Viimeisin elokuva, jonka olen nähnyt elokuvateatterissa... voi apua! Kun asuin kaupungissa, kävin paljon elokuvissa. Täältä meiltä on tunnin matka lähimpään edes jonkinlaiseen kaupunkiin, eikä meidän tule kovin usein käytyä siellä muutenkaan, puhumattakaan elokuvista. Täällä maalla on harvoin kiinnostavia elokuvia, joten en edes muista, minkä näin viimeksi! Nyt syksyllä olisin halunnut katsoa uuden Mielensäpahoittajan, mutta sen harvat esitykset olivat sellaisina aikoina, ettemme kertaakaan päässeet sinne. 

16. Rentoutuakseni... istahdan nojatuoliin lueskelemaan (meidän sohva on aika epämukava!). Tai sitten lähden luontoon kävelylle, hiihtämään, retkeilemään, valokuvaamaan...  

17. Lemmikkieläimeni... lapsuudenkodissani meillä oli aina kissoja. Nyt aikuisena olen vain nauttinut toisten kissoista silloin, kun sellaisia tapaa. Harmi kyllä sekä erään sukulaisen kissa että naapurin kissa ovat kuolleet. Mutta ehkä kissoja tulee joskus taas vastaan! 

18. Lempivuodenaikani on... toisaalta kevät (varsinkin toukokuu), toisaalta alkusyksy (syys-lokakuu). Tykkään kyllä kaikista vuodenajoista; niissä kaikissa on omat hyvät puolensa. Jos talvella ei ole lunta, silloin on kyllä masentavan pimeää, eikä pääse edes hiihtämään. 

19. Ruokabravuurini on... esimerkiksi bataatti-perunasosevuoka, jota tein äskettäin pitkästä aikaa. Se on aika tyrmäävän hyvää ainakin omasta mielestäni, ja miehenikin näyttää tykkäävän siitä. 

20. Lempimusiikkiani on... nostalginen menneiden aikojen musiikki, esimerkiksi Glenn Miller, Benny Goodman, Louis Armstrong, Edith Piaf ja muut vanhat ranskalaiset chansonit, Elvis Presley... ja onhan sitä monenlaista muutakin, mutta en jaksa enempää esitellä, varsinkin kun flunssakin painaa päälle, ja olen jo väsyttänyt itseni tällä pitkällä postauksella, vaikka tilapäisesti piristyinkin sen verran, että jaksoin aloittaa... Onneksi tämä olikin viimeinen kohta, nyt painun takaisin lepäämään! 


Kuvituksena on erilaisia marraskuun valoilmiöitä, joita olen viime aikoina kuvannut, kun joskus on aurinkokin näyttäytynyt. Minusta tuo alin kuva näyttää ihan siltä kuin siinä olisi metsäpalo :) 

Otapa sinäkin tästä haaste vastaan, jos kiinnostuit! 

16 kommenttia:

  1. Bataatti on kyllä mainiota syötäväksi!

    VastaaPoista
  2. Oli niin kivoja kysymyksiä, että minäki teen tän!

    VastaaPoista
  3. Kivoja kohtia ja vastauksia! Taidanpa napata itselleni. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kun sinäkin teet, tai siis näköjään teitkin jo. Tulen katsomaan :)

      Poista
  4. Olipa kiva lukea vastauksiasi ja nämä haasteet ovat aina mukava tapa tutustua hieman paremmin bloggaajaan!

    Meitä molempia yhdistää muuten kiinnostus lukea eri kulttuureista tulevien kirjailijoiden kirjoja. Bataatti-perunasosevuoka kuulostaa herkulliselta!

    Taidan pölliä tämän haasteen :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näin on, tällaisten haasteiden kautta pääsee mukavasti tutustumaan toisiin bloggaajiin. Kiva kun sinäkin pöllit haasteen :)

      Sinun blogisi on tosi kiinnostava, kun siellä on paljon kansainvälisyyttä. Harmillisesti kylläkin monet suomentamattomat kirjat saattavat käytännössä jäädä minulta lukematta, jos niitä ei saa edes kirjastosta. Netistähän saisi tietysti tilattua, jos olisi varaa...

      Poista
  5. Vastauksesi kuvastavat sellaista henkilöä, jollaiselta olet blogisi perusteella vaikuttanutkin. Ehkä tuo Ecuadorin matka vähän pääsi yllättämään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No sepä hauskaa, että mielikuva osoittautui oikeaksi :) Ecuadorissa vietin kerran pari kuukautta siellä asuvan suomalaisen ystäväni luona. Kun tykkään espanjan kielestä, ja espanjankieliset maat kiinnostavat, niin olihan se mahtavaa, että oli tuollainen kyläpaikka. Sen reissun jälkeen olen kyllä hautautunut aika tiiviisti tänne Pohjan perukoille ja reissaillut enimmäkseen Lapissa.

      Poista
  6. Kivoja vastauksia jaksoit vastailla, vaikka sinua väsyttikin kovasti. Toivottavasti löydät vielä lukuiloa jostakin kirjasta.
    Lempiruokasi maistuisivat minullekin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tulipa tosiaan tsempattua tuon verran vielä silloin perjantai-iltana. Sen jälkeen olen pysytellyt kokonaan sängyn pohjalla, josta nytkin kännykällä näpyttelen tätä vastausta. Eilen illalla jaksoin onneksi vähän lukea, ehkä tänäänkin? Ovat kyllä herkullisia nuo lempiruokani :)

      Poista
  7. Kiitos <3 Oli kivaa lukea. Tein myös omani.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kun tykkäsit ja kiva kun sinäkin teit tämän. Moni bloggaaja innostuikin tästä haasteesta.

      Poista
  8. Poro omn parasta, mutta pidän siitä eniten fileenä. Käymme nauttimassa sitä pari kertaa vuodessa talviaikaan Kissanviiksissä. Mun ehdoton lempiruoka on graavi merisiika ja tokana zarzuela eli katalonialainen kala äyriäispata. Kohdassa 11 tuli mieleeni, miten Alaska on vienyt minua ja myös baskikulttuuri ja alue. Tämä oli kiva♥ Ennen näitä tehtiin tuosta vain ja oli hauskaa! Mukavaa matkaa joulun maahan♥♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Poro on varmasti hyvää fileenäkin. Noita mainitsemiasi ruokia en ole maistanut, mutta kuulostavat herkullisilta. Alaskassa on kyllä jotain tosi kiehtovaa. Baskimaakin on varmasti hienoa seutua. Heidän kulttuuriaan olisi kiva tuntea paremmin. Kiitos samoin sinulle mukavaa matkaa joulua kohti! ❤️

      Poista