torstai 17. marraskuuta 2022

Kirjaostoksia


Tänään hemmottelin itseäni poikkeamalla pitkästä aikaa kirjakaupassa. Minullahan ei yleensä ole varaa ostella kirjoja kuin kirpputorilta. Toki sieltäkään niitä ei pitäisi ostaa, koska entisetkään kirjat eivät mahdu meidän hyllyihimme. Eivät sittenkään, vaikka olen tässä vuoden sisällä vienyt kymmenittäin kirjoja kirpputorille ja kirjaston ota/jätä -hyllyyn. 

Joskus on kuitenkin niin ihanaa pientä luksusta ostaa muutama kirja ihan omaksi. Täällä paikallisessa kirjakaupassa hintakaan ei ole este, koska siellä taitaa olla aina aika paljon aikaisempien vuosien kirjoja tarjouksessa muutamalla eurolla kappale. Ainakin nyt ne tarjouskirjat maksoivat kolme euroa, ja valikoimaa oli ihan mukavasti. 

Enhän siis mitenkään voinut vastustaa kiusausta shoppailla hiukan - pitkästä aikaa! Viime aikoina kun en ole kovin usein käynyt kirpputoreillakaan. 

Nämä kaikki ostamani neljä kirjaa ovat kiinnostaneet minua viime vuosina, ja toiset bloggaajatkin ovat kahta tai kolmea niistä suositelleet. 


David Vann: Kylmä saari (WSOY 2014) 

Kylmää parisuhdedraamaa kylmässä Alaskassa. Aviopari lähtee syrjäiselle saarelle rakentamaan mökkiä, raaka talvi tekee tuloaan eikä heidän rakoileva avioliittonsakaan ehkä siellä korjaannu? 

Eeva Park: Viimeisellä rajalla (Into 2019) 

Romaani nykypäivän Virosta. Tiiu rakastuu ja lähtee varakkaan miesystävänsä kanssa Berliiniin, mutta se koituu hänen kohtalokseen, koska hänet huijataan prostituoiduksi. Vähitellen Tiiu käsittää joutuneensa viimeiselle rajalle, josta paluuta ei enää ole. Kirjailija avaa tarinaa psykologisen trillerin keinoin. Muistojen ja takaumien kautta kirja kertoo myös Tiiun lapsuudesta ja nuoruudesta neuvostovallan aikana. Yhtä räikeinä näyttäytyvät myös nyky-Viron yhteiskunnalliset epäkohdat. 

John Kåre Raake: Jää (Bazar 2019) 

Arktinen trilleri Pohjoisnavalta. Jännitys ja arktiset olot kiehtovat, tässäpä siis niiden hyvä yhdistelmä. Ainakin toivottavasti hyvä. 

Taina Tervonen & Anna Autio: Hukkuneet (Kustantamo S&S 2019) 

Hukkuneet oli tietokirjallisuuden Finlandia-ehdokkaana vuonna 2019. Järkyttävä teos Välimerestä, joka on Euroopan suurin joukkohauta: sitä ylittäessään oli kirjan ilmestymiseen mennessä menehtynyt yli 30 000 ihmistä. Kirja kertoo pakolaisuudesta niiden kautta, jotka eivät koskaan päässeet perille. Juuri lukemassani Ibrahima Balden ja Amets Arzallus Antian kirjassa Pikkuveli kerrottiin myös tuosta Välimeren ylityksestä liian täyteen lastatuilla kumiveneillä, joten aihe on ollut mielessä viime päivinä. 


Aina kun tulee kirjapinon kanssa kotiin, olivat ne sitten lainattuja tai ostettuja, on niin kova lukuinto, että mieluiten haluaisi lukea kaikki kirjat heti. Oikeasti sitä sitten lukee jotain heti, kun taas jotain muuta voi jäädä pitkäksikin aikaa lukematta. Tällä hetkellä eniten houkuttelisivat kaksi ylintä ja vähän kolmaskin. Myös Hukkuneet kyllä kiinnostaa, mutta sen kanssa en ehkä pidä kiirettä. 

Aikanaan näitä voi siis tulla blogiin, mutta kuka tietää, mitä kaikkea muutakin innostun taas lukemaan? 

Oliko tässä pinossa sinulle tuttuja tai kiinnostavia kirjoja? 

Lukuiloa marraskuuhun! 

P. S. Äsken kun yritin vastata kommenttiin blogissani, se ei onnistunut, vaikka yritin useamman kerran. Tällaista minulle ei ole omassa blogissani vielä koskaan sattunut. Toivottavasti ongelma oli tilapäinen. Pitää mennä taas kokeilemaan... 

10 kommenttia:

 1. Minulla on tuo Kylmä saari omassa hyllyssäni enkuksi. Tai siis on ainakin ollut – en muista konmaritinko sen muuttopuhdistuksen yhteydessä. En ole sitä vielä lukenut. Muut kirjaostosi eivät ole minulle ennestään tuttuja.

  Kirjojen ostelu on kyllä ihanaa, koska kirjat ja kirjallisuus on niin iloinen asia! :D Mutta tosiaan hyllytila voi tuottaa päänvaivaa ja Suomessa hintakin, jos uutuuksia mielii.

  Bloggerin kommentoinnissa on minulla edelleen ongelmia. Tai lähinnä kirjautumisessa, sillä Blogger ei jostain syystä enää pidä minua kirjautuneena vaan pitäisi koko ajan olla kirjautumassa uudelleen, jos kommentoi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jotenkin ihan muistin, että juuri sinä olisit lukenut Kylmän saaren, mutta eipä se kauas heittänyt, kun olet ainakin ollut kiinnostunut siitä :) Sen muistan varmaan oikein, että Leena Lumi on kehunut tuota kirjaa joskus.

   Kyllä kirjaostokset ilahduttavat mieltä! :)

   Harmillisia nuo Bloggerin ongelmat. Sain sitten lopulta vastattua siihen yhteen kommenttiin. Toivottavasti ei tule enempiä ongelmia näissä kommentoinneissa!

   Poista
  2. En ole mitään noista lukenut mutta innostuksesi on tarttuvaa!

   Minä tein naisen työn ja palautin kirjaimellisesti kassikaupalla kirjastolainoja takaisinpäin. En olisi ehtinyt lukea kaikkea. Pitäisi myös saada yksi oma luettua, niin olisi Helmet-haaste valmis.

   Poista
  3. Sepä hauskaa, että innostus tarttuu :) Ja siinäpä oli naisen työ! Kyllä minäkin joudun usein palauttamaan puolet kirjoista lukematta kirjastoon. Hitaana lukijana en ehdi lukea läheskään kaikkea, mistä innostun, ja usein lukufiiliksetkin ehtivät vaihtua moneen kertaan. Sitä innostuu jo uusista kirjoista, vaikka on edellisetkin vielä lukematta.

   Poista
 2. Muut olen lukenut, mutta en tuota suomalaista teosta. Hyviä ovat kaikki. Lukuiloa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, että olet pitänyt noista kirjoista. Aloitinkin jo tuota virolaista romaania, ja se vaikuttaa hyvältä. Kiitos samoin sinulle lukuiloa :)

   Poista
 3. Kirjojen ostelu on kyllä kivaa, mutta siinä hinta tekee joskus tiukkaa ja vaikkei tekisikään (kirppareilta löytää kaikkea hauskaa), paikan löytäminen kotona niille saattaa tuottaa vaikeuksia. Ja niiden lukeminen saattaa tosiaan jäädä hamaan tulevaisuuteen.

  Minulla on jo pidemmän aikaa ollut kommentoinnissa sellainen ongelma, että jos olen mennyt blogiini Bloggerin sivulta "Näytä blogi" -kohdasta, en pysty vastaamaan oman blogini kommentteihin. Vastaaminen onnistuu vain, jos menen blogini sivuille kirjoittamalla blogin osoitteen osoitekenttään. Tiedä sitten, miksi tämä on näin. :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aivan, mihin saisi tungettua ne kaikki ostamansa kirjat? :) Eikä läheskään kaikkia tule luettua heti. Moni kirja odottaa hyllyssä vuosienkin ajan ennen kuin tulee luetuksi - jos aina silloinkaan :)

   No onpa tuokin erikoinen Blogger-ongelma! Miksei tämä Blogger voisi vain toimia ihan kiltisti? Minä olen nyt taas saanut vastattua kommentteihin. Nähtäväksi jää, koska uusia ongelmia ilmenee...

   Poista
 4. David Vannin Kylmä saari on niin hyvä, että puhuimme mieheni kanssa siitä jälleen kerran. Siinä oli niin paljon ristivalotettavaa, että huimasi. Muistin tyttären ja pyrkyryytensä hammaslääkäriin puolisoksi paremmin kuin aseen, jolla 'tiedät kyllä kuka tappoi tiedät kyllä kenet.)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä sen täytyy olla hyvä kirja, kun olet niin sitä suositellut. Odotan innolla sen lukemista! Toivottavasti se ei siirry kovin pitkälle hamaan tulevaisuuteen.

   Poista