sunnuntai 3. huhtikuuta 2022

Mervi Viuhko (toim.): Sydänääniä korona-aikana

Tämä kirja ei  nimestään huolimatta kerro koronasta, vaikka kyllä sekin siellä täällä mainitaan. Kirja on joka tapauksessa syntynyt korona-ajan aiheuttamissa poikkeusolosuhteissa. Maaliskuussa 2020 Medialähetysjärjestö Sanansaattajat perusti Facebookiin ryhmän nimeltään Sansa-yhteisö, jossa alettiin pitää suorina lähetyksinä Sydänääniä-hartauksia. Niiden saama suosio yllätti, ja kuuntelijoiden taholta tuli toive saada niitä myös kirjallisessa muodossa. Niinpä vuoden 2020 lopulla ilmestyi tämä Mervi Viuhkon toimittama Sydänääniä-hartauksien kokoelma. 

Mukana hartauksia pitämässä on ollut Sanansaattajien työntekijöitä, senioreita ja vapaaehtoistyöntekijöitä. Kirjan aloittaa arkkipiispa Tapio Luoman hartaus, ja mukana on myös Tuula Jäppisen korona-aikana syntyneitä runoja. Kaikki tämä kauniisti taitetussa paketissa, jossa on mukana runsaasti värikuvia, joten kirja on myös ilo silmälle. 

Tekstit on jaettu aihepiireittäin viiden otsikon alle: Sana kuljettaa, Kutsumuspolku, Sansan vaiheita, Lähetystyöntekijöiden kertomaa ja Medialähetys ajassa. Niissä jaetaan Raamatun rohkaisua, ja moni kirjoittaja kertoo Jumalan kutsusta, johdatuksesta ja huolenpidosta omassa elämässään. Punaisena lankana läpi kirjan kulkee lähetystyön, aivan erityisesti medialähetystyön tärkeys, ja Sansan lähetit kertovat kokemuksia työstään ja kutsumuspolustaan. Vapaaehtoistyöntekijöiden kokemuksia saamme myös lukea. 

Kirja antaa lukijalle hyvää matkaevästä Jumalan sanasta; samalla se rohkaisee uskomaan Jumalan armoon, hyvyyteen, johdatukseen ja huolenpitoon omallakin kohdalla. Kirjoitukset innostavat myös toimimaan omalla paikallaan lähetystyön hyväksi. Mikä itse kunkin tehtävä siinä sitten onkin - työn tukijasta ja esirukoilijasta lähtien. 

Vielä muutama ote kirjasta: 


Jeesus asettui syntisten, lasten, avuttomien, heikkojen, sairaiden ja hauraiden ystäväksi. Hän suorastaan etsiytyy niiden luokse, jotka sisimmässään kokevat, etteivät kelpaa kenellekään, eivät edes omille perheenjäsenilleen, eivät lähipiirilleen, eivät niille, jotka ovat uskossaan vahvoja ja varmoja. Juuri heidän luokseen meidän Herramme etsiytyy. Jumala etsiytyy heikkojen, avuttomien ja elämän raskauttamien luokse. Hän haluaa kohdata juuri heidät, vahvistaa heitä ja kertoa heille armostaan, rakkaudestaan ja hyvyydestään. 

Arkkipiispa Tapio Luoma


Opetuslapset olivat suljettujen ovien takana peläten juutalaisten uskonnollisia johtajia. He olivat pessimistejä huolimatta Magdalan Marian todistuksesta ja tyhjästä haudasta, jonka Pietari ja Johannes olivat varmistaneet. Opetuslapsille Jeesuksen kuolema oli tappio eivätkä he nähneet ulospääsyä kriisistä. Jeesus ilmestyy kuitenkin, tulee heidän luokseen, heidän keskelleen ja sanoo heille: Rauha teille! 

David Ezzine 


Jumalamme sanoo Raamatussa: Katso, minä luon uutta. Nyt se puhkeaa taimelle, ettekö sitä huomaa. Hän on uutta luova persoona. Suostukaamme hänen prosesseihinsa olemalla ennakkoluulottomia terveellä tavalla. Pienten alkujen päivä voi viedä evankeliumin miljoonille juuri meidän kauttamme. Juuri nyt, juuri tänään kaikki voi alkaa. 

Pekka Päivärinta 


Medialähetys Sanansaattajat ry (Sansa) 2020 
176 sivua 
Kansi ja taitto Pirkko Valtonen 

2 kommenttia:

  1. Varmasti hyvä kirja! Tänä aikana tarvitaan vahvaa sanaa, vahvoja sanoja.

    VastaaPoista