keskiviikko 27. huhtikuuta 2022

Kevättä ja kirjoja

Tulvivaa peltoa, kevät 2021

Viime aikoina lukeminen ei ole aina sujunut, vaan ajatukset ovat harhailleet ties missä. En tiedä itsekään, mistä kaikesta se johtuu, mutta ainakin pääsiäisviikko oli niin hektinen, että pää taisi jotenkin ylikuormittua siitä kaikesta hässäkästä. Joka tapauksessa olin jo ennen pääsiäistä alkanut suunnitella tiettyä urakkaa täällä blogissa, ja sen tekeminen onkin ollut hyvää aivojen nollausta. On sekin kyllä niin suuritöinen juttu, ettei sitä jaksa joka päivä tehdä. 

Tähän mennessä en nimittäin ollut koskaan saanut tehtyä blogiin muita sivuja tämän postaussivun lisäksi. Mutta erityisesti viime aikoina olin ihastellut joidenkin kirjablogien sivuja, joissa on aakkosjärjestyksessä lueteltu kyseisten bloggaajien lukemat kirjailijat ja linkitetty heidän kirjoistaan tehdyt postaukset. Minusta oli kiinnostavaa lukea toisten kirjalistoja, ja sen verran listafriikki taidan olla itsekin, että innostuin tekemään vastaavat listat tännekin. Omia listoja vasta onkin jännä selata :) 

No, se hommahan on vielä vaiheessa, ja iso työmaa se tietysti on, kun olen jo pian kuusi vuotta pitänyt tätä blogia. Aika monta sivua täällä kuitenkin jo on tämän etusivun lisäksi, ja tuolta sivun yläreunasta niihin pääsee sekä blogin Internet- että mobiiliversiossa. Olen tehnyt erilliset listat kotimaisista romaaneista, ulkomaisista romaaneista, runokirjoista, jännityksestä, ja viimeisenä siellä on tätä kirjoittaessani tietokirjat, elämäkerrat ja vastaavat. Ainakin kristillisille kirjoille tulee vielä erillinen sivu, jossa ovat sitten myös kristilliset romaanit, elämäkerrat, runot ynnä muut, joista suurinta osaa ei välttämättä noilla muilla listoilla ole. Kunhan jaksan senkin vielä tehdä. 

Jos siis haluat löytää blogistani juuri tietyntyyppistä luettavaa, noilta sivuilta sitä voi nyt etsiskellä. 

Tässä viime kuukausina olin myös suunnitellut lukemisen keventämistä, ja lainasinkin kerran kirjastosta lupaavia kirjoja ihan silkkaan nautiskeluun. Niitä ovat Mia Kankimäen Asioita jotka saavat sydämen lyömään nopeammin, Sofia Lundbergin Punainen osoitekirja ja Tapaa minut tammen alla sekä Gretchen Rubinin Onnellisuusprojekti. Mutta nyt kun kaikki nuo ihastuttavan tuntuiset kirjat odottavat tuossa lukemistaan, en olekaan jaksanut keskittyä niihin. 

Kaiken lisäksi jos saan käsiini lisää kirjoja, ne uudemmat löydöt syrjäyttävät aina vanhat. Kun löysin perjantaina kirpputorilta Anna-Leena Härkösen romaanin Kaikki oikein, luin sen heti, ja nyt olen jo aloittanut toista perjantain löytöä, Anni Blomqvistin kirjaa Meri yksin ystäväni, jossa hän kertoo oman elämäntarinansa. Blomqvisthan tunnetaan Myrskyluodon Maijan kirjoittajana, ja ihanan merellinen tunnelma tässä hänen omassakin tarinassaan on. Kirja on myös suht ohut, joten minäkin jaksan keskittyä sen verran. 

Silloin perjantaina lainasin lisäksi kirjastosta Ulla-Lena Lundbergin romaanin Kalaharin hiekkaa. Sekin kiinnostaisi lukea lähiaikoina, samoin pari Che Guevaran matkakirjaa. 

Kristilliseltä puolelta olen lukemassa Paavo Hiltusen kirjaa Joosef Egyptin valtias, mutta niin paksuun ja syvälliseen kirjaan en ole jaksanut keskittyä kuin pienissä pätkissä, joten lukeminen etenee hitaasti. 

Näin tällä kertaa. Jatketaan harjoituksia! Ehkä jo piankin tulee postaus Anni Blomqvistin kirjasta, ainakin jos lukeminen vielä sujuu. Aurinkoista ja kirjarikasta kevättä! 


Tänä keväänä en ole paljon kuvannut, joten kuvat ovat vuoden takaa. Joka tapauksessa myös viime aikoina on ollut ilahduttavaa nähdä joutsenia, kurkia ja monia muitakin lintuja, puhumattakaan peipposen laulun kuuntelemisesta ja muista kevään iloista. 

15 kommenttia:

 1. Kiva, että lukeminen kiinnostaa ja innostaa, samoin bloggaaminen. Nautitaan keväästä ja lukuiloa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä lukeminen ja bloggaaminen innostavat aina! Mitä nyt pieniä väsähdyskausia tulee joskus, mutta onneksi ne menevät ohi. Kevät on ihanaa aikaa, nautitaan siitä. Lukuiloa sinullekin!

   Poista
 2. Minullakin on ollut lukeminen varsin vähäistä, kun on ollut elämässä kaikenlaista muuta. :) Minullakin on tuo paha tapa, että uudet kirjat kiilaavat vanhojen ohi...
  On kyllä hienoa, että jaksat tehdä tuollaiset listat! Itse olen listannut luetut aakkosjärjestyksessä kunkin vuoden mukaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joskus lukeminen voi tosiaan jäädä vähemmälle. Jännä kyllä, miten uudet kirjalöydöt aina kiinnostavat eniten, ja entiset jäävät sitten herkästi lukematta.

   Noita listoja on ollut kiva tehdä. Kurkkasin joskus sinunkin listojasi, niissä oli paljon kiinnostavaa!

   Poista
 3. Pelto näyttääkin nyt ihan järveltä! Mutta tuo "Meri yksin ystäväni" -kirja, niin minäkin sen joskus jostain ostin. Miekenkiintoinen kuten muutkin hänen kirjansa, mutta surullisiakin aineksia, koska meri vei häneltä monta perheenjäsentä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä tuo Blomqvistin kirja on surullinen, kun hän koki sellaisia menetyksiä. Hän kertookin niistä melkein heti aluksi. Vielä en ole sen pitemmälle lukenutkaan, saa nähdä mitä muuta siellä tulee vastaan.

   Poista
 4. Tuo Hiltusen Joosef-kirja löytyy minun kotoa. Joosef on lempihahmoni Raamatussa ja toivoisin, että jossain vaiheessa pystyisin paneutumaan esim. Thomas Mannin Joosef-sarjaan (4 osaa). Tuon Hiltusen kirjankin voisi jossain vaiheessa lukea uudelleen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minustakin Joosef on yksi Raamatun kiinnostavimpia henkilöitä. Hiltusen kirjassa on paljon hienoja ahaa-elämyksiä. Harmi että lukemiseen tulee pitkiä taukoja, kun en aina jaksa keskittyä. Mannin Joosef-kirjasta Hiltunen tuossa puhuukin välillä. En tiennytkään, että se on kokonainen sarja. Kannattaa lukea Hiltusen kirjakin uudestaan.

   Poista
 5. Mullaki tää huhtikuu on menny paljon vähemmällä lukemisella ku alkuvuodesta. Ei oo vaan jaksanu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aina ei tosiaan jaksa. Minulla on keskittymiskyky nyt tullut ja mennyt. Tänään kävin kirjastossa ja lainasin monta runokirjaa, koska lyhyisiin teksteihin jaksan parhaiten keskittyä. Lainasin kyllä muutakin. Harmi että se sinun lukemasi kirja Vapaus valita oli nyt lainassa, niin en saanut sitä vielä. Muuta siihen aiheeseen liittyvää löysin kyllä.

   Poista
 6. Minä olen jaksanut kuunnella äänikirjoja (paljon), lukemiseen en ole jaksanut keskittyä. Minulla ei ole vastaavia aakkoslistoja, vain luetut vuosittain. Kova homma sinulla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onhan se tosiaan iso urakka, mutta tällä hetkellä se sopii minulle, koska sitä tehdessä ei tarvitse ajatella mitään. Siinä mielessä rentoa. Harmittaa ettei lukeminen suju, koska kiinnostavien kirjojen pino kasvaa tuossa koko ajan. Äsken yritin lukea runoja, mutta tällä kertaa sekään ei tuntunut sujuvan.

   Poista
 7. Minullakin on takunnut lukeminen viime aikoina, keskittyminen on ollut heikompaa kuin yleensä. Onneksi nämä kaudet yleensä menee pian ohi. Mainio idea lisäillä sivuja ja listata sinne luetut kirjat. Melkoinen homma vaan! Minulla on mielessä käydä läpi tunnisteet ja poistaa turhat ja muutenkin uudistaa niitä jotenkin paremmiksi. Olisi pitänyt tehdä se jo aikoja sitten ennen Blogger uudisti noita toimintoja: on nykyään melkoinen suo poistella tunnisteita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joskus lukeminen vain takkuaa, mutta parempia aikoja odotellessa! Toisaalta välillä sitä löytää sellaisen kirjan, josta innostuu niin, että lukaisee tuosta vain. Mutta harmittelen kyllä sitä ihanien lukemattomien kirjojen kasaa, jota kasvatinkin taas eilen, enkä vain saa luettua.

   Onhan se sivujen tekeminen iso homma, mutta on ollut minulle ihanaa aivojen nollausta. Oikeastaan enimmät onkin nyt tehtynä. Tunnisteita minäkin haluaisin vähentää, niitä alkaa olla tosi paljon, ja ovat ne minun tunnisteeni välillä aika sekaviakin... Tylsiä kyllä nämä bloggerin uudistukset. Olen tavannut käydä toisten blogeissa puhelimella, mutta nyt puhelimella kommentointi on mennyt tosi vaikeaksi. Pitänee yrittää innostua läppärin käytöstä...

   Poista
  2. Eli joidenkin blogien kommentointi puhelimella on mennyt vaikeaksi ja toisten lähes mahdottomaksi, kommenttikentästä riippuen. Tosi järkevää tehdä uudistuksia huonompaan suuntaan...

   Poista