maanantai 29. elokuuta 2022

Petri Välimäki: Rakkauden parantava voima


Katsotaan, osaisinko sanoa jotain tästä kirjasta. Nyt en kyllä ole valtavaa bloggaamisen tarvetta potenut, vaan lukenut enemmän omaksi ilokseni. Tätäkin ohutta kirjaa luin monta päivää, koska eipä ollut mihinkään kiire. Ihan kaikessa rauhassa saan paistatella päivää armon auringossa. 

Petri Välimäki kirjoittaa Jumalan rakkaudesta kauniisti, armollisesti ja hoitavasti. Hän kertoo, miten Jumala rakastaa meitä ilman mitään omia ansioitamme. Pelastus on yksin armosta, ja armoa ovat myös meidän tekomme (ne jotka Raamatun mukaan on meille jo edeltäpäin valmistettu), koska niitä emme tee pelastuaksemme, vaan jo pelastettuina, lähimmäisen parhaaksi. Jumalan armoa ja parantavaa rakkautta ei olekaan tarkoitettu vain meille itsellemme nautittavaksi, vaan välitettäväksi eteenpäin myös muille. 

Välimäki kertoo, miten rakkaus luo perustuksen, se parantaa, hoitaa kokonaisvaltaisesti, antaa tarkoituksen, varustaa ja vahvistaa. Kirjan loppupuolella hän opastaa lukijaa hyvin käytännönläheisesti siinä, miten omat lahjansa ja kutsumuksensa voi löytää - sen oman ainutlaatuisen mahdollisuuden palvella ja rakastaa. Petri Välimäki rohkaisee uskomaan, että meillä jokaisella on omat luonnonlahjamme ja armolahjamme, jotka voimme löytää ja ottaa käyttöön. Hän antaa hyviä vinkkejä niiden löytämiseen. 

Kirja pohtii sitäkin, miten lahjojaan, mahdollisuuksiaan ja kutsumustaan etsivää ihmistä voidaan tukea. Uskonelämän alkuaskeleita ottavaa ja omaa kutsumustaan etsivää ihmistä Välimäki kannustaa etsimään rauhassa ja rukoillen itselleen tueksi hengellisen isän tai äidin. Tästä hengellisestä ohjauksesta kirjassa on oma lukunsa. 

Rakkauden parantava voima on monella tavalla antoisaa luettavaa niin Jumalan armon ja rakkauden kuin myös sen oman kutsumuksen löytymisen näkökulmasta. 

Siitä parantavasta rakkaudesta Välimäki kirjoittaa: 

Jumalan rakkauden kohteen ei tarvitse ensin jollakin tavoin ansaita rakastetuksi tulemistaan. Jumala ei katso onnistumisiasi tai epäonnistumisiasi, syntejäsi ja heikkouksiasi tai sitä mitä sinulla on laittaa sosiaaliseen vaihtoon. Hän ei arvioi sinua sen perusteella, mitä mieltä jotkut muut ovat sinusta. Hän rakastaa sinua juuri sellaisena kuin olet. Sinä olet hänelle arvokas ja rakas. Epäonnistuneena olet yhtä rakas ja arvokas kuin onnistuneenakin. Huonona päivänä olet yhtä kallisarvoinen kuin hyvänäkin. Ei ole kysymys sinun teoistasi vaan sinusta. -- Jeesuksessa me saamme tulla osalliseksi jostain todella syvästä ja arvokkaasta (Joh. 1:12). Uskon, että Jumala rakastaa sinua paljon enemmän, kuin mitä voit aavistaakaan. 

     "Minä olen lunastanut sinut. Minä olen sinut nimeltä kutsunut, sinä olet minun ... 
     koska olet arvokas minun silmissäni, koska olet kallis ja rakas" (Jes. 43:1, 4) 


Aikamedia Oy 2015 
158 sivua  

6 kommenttia:

 1. Voisin kuvitella, että on varmaan tosi hyvä kirja, sillä olen Tv7:ltä katsonut ohjelmassarjaa, jossa hän on käynyt läpi Raamatun lukuja, mm. Apostolien tekoja. Aina niistä on saanut jotain. Hänellä on hyvin armollinen tyyli puhua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä Välimäki tuntuu olevan tosi armollinen julistaja. Hänellähän on paljon kirjojakin, mutta jostain syystä en ollut niitä aikaisemmin lukenut. Oli kiva nyt tutustua.

   Poista
 2. Armon kalliolla on sen ohjelmasarjan nimi. Kun tuota sun tekstiä tuosta kirjasta luin, niin ikäänkuin senkin olisi mielessään kuullut hänen äänensä puhumana.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tiedän nimeltä sen Armon kalliolla -ohjelman, mutta sitäkään ei ole tullut katsottua. Armon kallio -sanontaa Välimäki käytti tässä kirjassakin. Varmasti kun olet kuunnellut häntä, olikin helppo kuulla ihan hänen äänensä tätä lukiessasi!

   Poista
 3. Vastaukset
  1. Kyllä. Petri Välimäki osaa kirjoittaa armollisesti ja lohdullisesti.

   Poista