sunnuntai 11. huhtikuuta 2021

Kaija Taival (toim.): 101 rukousvastausta

 

Tähän kirjaan on koottu mitä erilaisimpia rukousvastauksia, joita ihmiset ovat saaneet monissa eri elämäntilanteissa. Se rohkaiseekin myös lukijaa uskomaan, että rukousvastauksia voi saada, vaikka Jumala ei toki kaikkia toiveitamme toteuta eikä aina toimi juuri sillä tavalla tai hetkellä kuin meidän mielestämme pitäisi. Mutta kuitenkin hän myös toimii ja vastaa hyvin konkreettisesti, ja sellaisesta on joskus terveellistä saada muistutus. Siksi 101 rukousvastausta on antoisaa luettavaa. 

Kirjassa on esimerkiksi Jumalan huolenpitoon liittyviä rukousvastauksia: miten hän on auttanut asunnon, työpaikan, ruuan tai puuttuvien rahojen saamisessa. Joku kertoo, miten Jumala johdatti hänelle puolison; toinen taas sai uusia ystäviä menetettyjen tilalle. Eräs henkilö ei ollut millään päässyt eroon tupakasta, mutta vapautui siitä kertaheitolla rukouksen jälkeen. Jotkut kertovat sairauksien parantumisesta. Oma osastonsa on myös uskoontulorukouksille sekä valmiille rukouksille, kuten Herran siunaus ja Isä meidän -rukous. Monet ovat kokeneet Jumalan apua erilaisissa kiusauksissa. 

Mukana on myös rukousvastauksia maailmalta. Lähetystyöhön liittyviä rukousvastauksia kerrotaan muun muassa Israelista, Kiinasta, Japanista ja Etiopiasta. Eräs lähettiperhe sai kokea Jumalan konkreettista apua monissa asioissa kotimaahan paluun jälkeen. Eräs henkilö puolestaan koki lähetyskutsua ja pääsi lopulta toteuttamaan sitä kotimaasta käsin. 

Maailmalta on mukana myös katastrofitilanteiden rukouksia. Kirja kertoo Haitissa suuren maanjäristyksen jälkeen työskennelleestä lähetyslääkäristä, Chilen kaivosmiehistä, Islannin tuhkapilven takia New Yorkiin jumiin jääneestä pariskunnasta, varjeluksesta Koben maanjäristyksessä Japanissa sekä naisesta, joka pelastettiin World Trade Centerin raunioista viimeisenä eloonjääneenä. 

Koska aina ei kuitenkaan käy hyvin tai niin kuin me haluaisimme, kirjassa on mukana myös muutamia kertomuksia tästä. 

Jotkut rukousvastaukset ovat jopa humoristisia. Esimerkiksi eräs Irmeli oli kävelyllä vapunpäivän aamuna ja oli ankealla mielellä. Hän valitti mielessään Jumalalle, ettei hänellä ole ollenkaan vappuiloa. Silloin takaa tuli polkupyörällä vanha mies ja kysyi: "Onko sinulla vappuiloa?" Samalla mies ojensi Irmelille kaksi pientä, puhaltamatonta ilmapalloa ja kääntyi pyörällään takaisin sinne, mistä oli tullutkin. Jumala oli siis lähettänyt hänet vain tuomaan Irmelille vappuiloa! 

Tosikertomusten joukossa on myös yksi rukoukseen liittyvä vitsi, jonka löytäminen jätetään lukijan tehtäväksi. Kyllä sieltä sitten yksi sellainen löytyikin. 

101 rukousvastausta sisältää niin paljon rohkaisevia kokemuksia, ettei niistä osaa sanoa näin lyhyesti juuri mitään. Mutta jos kaipaat muistutusta Jumalan hyvyydestä ja huolenpidosta, suosittelen tätä kirjaa lämpimästi! 

Kustannus Oy Uusi Tie 2011 
428 sivua 
Kannen suunnittelu ja toteutus: Aada Oy Ab 

Kirjasta on blogannut myös Reijo Telaranta

4 kommenttia:

 1. Tuo on hyvä kirja! Mulla on kanssa se, kirpparilta joskus löysin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On kyllä tosi hyvä kirja. Tähän kannattaa palata silloin kun on rohkaisun tarvetta.

   Poista
  2. Niinpä:) Mulla onkin se yhtenä niistä kirjoista, jotka on jätetty esille, helposti otettavaksi hyppysiin, kun on sellaisen rohkaisun tarpeessa.

   Poista
  3. Se on tosiaan hyvä pitää käden ulottuvilla.

   Poista