tiistai 5. heinäkuuta 2022

Kesämielellä


Tällä kertaa pienet kesäkuulumiset. Tänä kesänä emme aio käydä missään kovin kaukana, mutta onneksi tässä 100-200 kilometrin säteelläkin on paljon hienoja paikkoja. Eikä tarvitse niinkään kauas mennä. Vielä olemme pyörineet tässä lähistöllä, mutta kesästä on päästy nauttimaan täälläkin. 

Nämä ensimmäiset kuvat on otettu laavulta, joka sijaitsee korkealla paikalla Vimpelin Lakeaharjulla ja josta on siksi upeat näköalat Lappajärvelle. Siellä tulee käytyä muutaman kerran kesässä. Juhannusaattona kävimme siellä virittäytymässä juhlatunnelmaan. Käkikin kukkui, mutta harmillisen kaukana. Joka tapauksessa oli lämmintä, aurinko paistoi ja Suomen kesä oli kauneimmillaan. Tänään kävimme Ylistarossa Kriikun Myllykaffilassa. Se on ihanan tunnelmallinen kahvila vanhassa myllyssä kosken partaalla. Terassilla voi istuskella kosken kuohuja kuunnellen. Olemme käyneet niitä kosken kuohuja kuuntelemassa kerran keväällä, kun ne olivat komeimmillaan. Kahvila on auki vain kesällä (nettisivujen mukaan heinäkuussa, muulloin tilauksesta), ja siellä kävimme nyt ensimmäisen kerran. Olipa ihana elämys! Koski tarjosi mukavaa taustamusiikkia nytkin, vaikka vesi oli tietysti paljon matalammalla kuin keväisin. 

Mikäpä olisi ihanampaa kuin leipäjuusto, 
lakkahillo ja tuoreet mansikat näin 
tunnelmallisella terassilla
kosken kohinaa kuunnellen! 


Siinä hiukan kahvilatunnelmia. (Kuvat menivät näköjään eri järjestykseen kuin tarkoitin, mutta käyhän se näinkin.) Koska terassilla on katos, pieni sadekuurokaan ei estänyt nautiskelua, ja pian aurinko jo paistoikin taas. 

Myös sisällä kahvilassa on tunnelmaa, mutta sieltä ottamani kuvat eivät ole kaksisia. Tässä siis vain eräs pieni yksityiskohta: 


Sisätilojen vanhan ajan tunnelmia voi kuitenkin kurkata kahvilan nettisivuilta, jonne pääsee klikkaamalla tästä

Tästä on hyvä jatkaa kesästä nauttimista. Ehkä aina välillä tulee luettuakin jotain. Iloa ja valoa kesääsi! 

18 kommenttia:

 1. Etelä-Pohjanmaa on kaunista seutua. Tuolla Ylistaron myllykahvilassa kävimme viime kesänä palatessamme Kokkolan reissulta.
  Ihanaa kesän jatkoa sinne lakeuksille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, että sinäkin olet päässyt käymään tuossa ihanassa kahvilassa. Olen kyllä kotoisin lakeuksilta, mutta me asumme Järvi-Pohjanmaalla, jossa maisemat ovat jo lähempänä Keski-Suomea. On kiva, kun on lyhyt matka sekä lakeusmaisemiin että Keski-Suomeen. Kiitos samoin sinulle ihanaa kesän jatkoa!

   Poista
 2. Onpa tosiaan kaunista! Hyvää kesän jatkoa ja lukuiloa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suomen kesästä löytyy monenlaista kauneutta. Hyvää kesän jatkoa ja lukuiloa sinullekin! :)

   Poista
 3. Voi vitsi mitä paikkoja! Itelläkään tuu käytyä tälle kesää kovin kaukana. Käyty yks reissu 50km päässä ja siitä taida olla yhtään kuvaa ees. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aina ei tule otettua kuviakaan. Mutta pääasia kun on itse paikalla näkemässä ja kokemassa :) Ja kivoja kohteita voi olla lähelläkin, varmaan siellä teillä päinkin on kaikkea mistä en tiedäkään.

   Poista
 4. Vanhaa kaunista arkkitehtuuria ja käytännöllisyyttä.

  VastaaPoista
 5. Ihanat maisemat ja tosi kaunis myllykahvila ympäristö!
  Leipäjuusto namm :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kauniita kohteita nuo molemmat, joten kyllä lähimatkailu kannattaa! Leipäjuusto on herkkua, varsinkin kun sen kanssa sai lakkahilloa ja vielä tuoreita mansikoitakin.

   Poista
 6. Kaunista! Laavuilua ja avaruutta, kotoista kahvilaa wanhan ajan henkeen - suloinen hyllykuva aiheutti nostalgianväreitä - ja koskenkuohua = kesän viettoa kun se parasta on. Aurinkoista ja leppoisaa kesän jatkoa sinne lakeuksille, joilla aatos lentää ja mieli lepää:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kesän viettoa parhaimmillaan tämä on ollut. Kovasti olemme näistäkin nauttineet; nähtäväksi jää mitä kaikkea vielä keksitäänkään. Aurinkoista ja leppoisaa kesän jatkoa sinulle Takkutukka!

   Poista
 7. Ihania kuvia, rakastan järvimaisemia ja kunnon metsiä. Niitähän tosiaan lakeuksilla piisaa. Harmittaa vähän, että missataan taas ne parhaat kelit. Olisimme nyt varmaan Suomessa, ellei olisi tapahtunut tätä muuttoa, joka pisti kaikki aikataulut uusiksi myös suomireissun suhteen.

  Kriikun Myllykaffila näyttää tosi idylliseltä – kyllä tuolla mielellään kaffit ryystäisi ja sitten tutkailisi tiluksia ja lähimaastoa.

  Lukuhitautta esiintyy täälläkin, mutta onneksi voi edetä kirjojen kanssa omaan tahtiin. Ihanaa kesän jatkoa <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin rakastan metsä- ja järvimaisemia, joten onneksi tässä Keski-Suomen läheisyydessä niitä alkaa jo olla mukavasti. Siellä mistä olen kotoisin on enemmän vain peltoja.

   Harmi kyllä, että muutto sekoitti Suomeen tulonne. Oletteko siis kuitenkin jossain vaiheessa tulossa tänne? Pääsitte kyllä nyt joka tapauksessa upeisiin maisemiin!!

   Tuo kahvila on todella idyllinen. Minä sain eilen vaihteeksi aloitettua yhtä kirjaa, mutta moni kiinnostavakaan kirja ei tällä hetkellä edes kiinnosta... No, aikansa kaikella. Kesällä voi hyvin ottaa rennosti. Ihanaa kesän jatkoa sinullekin! <3

   Poista
  2. Kyllä me yritetään aina kerran vuodessa päästä Suomessa käymään! Kesällä tietty haluisin tulla, mutta nyt emme ehdi eli menee syksylle, ehkä syyskuulle. Elokuussa en halua matkustaa, koska silloin täällä on lomakuukausi ja lentokenttäkaaokset vielä pahempia kuin nyt (on henkilöstöpulaa kentillä jne. eli siksi ovat todella ruuhkaisia ja etenkin Manchesterin kenttä on saatanasta ja juuri sieltä lentäisimme). :D

   Poista
  3. Kiva kun pääsette sitten syksyllä Suomeen <3 Toivottavasti säät suosivat silloin. Täälläkin on viime aikoina puhuttu, että lentokentällä on ruuhkaa, joten näköjään sitä on liikkeellä... vaikka täkäläiset ruuhkat ovat varmasti huomattavasti pienempiä kuin siellä.

   Poista
 8. Lähimatkailu on kivaa. Ei kysy aikaa eikä rahaa ja voi vaikka lähteä pian uudestaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, se on helppoa ja halpaa, ja kyllä lähistöltäkin löytyy monia kivoja kohteita. Siis lähimatkailu kunniaan!

   Poista