keskiviikko 16. syyskuuta 2020

Alina Berg: Siunattu vuosi

Alina Bergin @siunatutsanat-instatiliä seuratessani olen monesti ihastellut tätä Siunattu vuosi -kirjaa. Kysymyksessä on täytettävä kirja: hengellinen tehtäväkirja, jossa on vuoden ajalle paljon erilaista hiljentymiseen auttavaa tekemistä. Lopulta en enää malttanut olla tilaamatta kirjaa itselleni. 

Kirjan täyttämisen voi aloittaa minkä tahansa kuukauden alusta - itse aloitin syyskuun alussa. Nyt kun teen jo kolmatta viikkoa, kirja on ehtinyt tulla hiukan tutummaksi, ja voin jakaa jotain siitä myös täällä blogissa. 

Siunattu vuosi sisältää monenlaista. Kirjassa on taulukko, johon voi merkitä lukemansa Raamatun luvut, sekä kaksi kirjahyllyä, joihin voi merkitä lukemansa Vanhan ja Uuden testamentin kirjat. Kirjan alkupuolelle voi myös listata itselleen tärkeitä hengellisiä kappaleita, kirjoja ja sometilejä. 

Yksi tärkeä osa Siunattua vuotta ovat kynähartaudet, joita on vuoden joka viikolle. Ne ovat sivuja, joilla on tilaa tehdä erilaisia tehtäviä. Esimerkiksi nyt kahden ensimmäisen viikon aikana sain kirjoitella lempiraamatunkohtiani, ja tämän viikon sivulle (eli sivulle, jolla itse olen nyt) kirjoitetaan Jumalan eri nimiä. Seuraavalla viikolla Raamatun kauneimpia sanoja. Myöhemmin tulee esimerkiksi väritettäviä kuvia, saa kirjoittaa lempivirsiensä sanoja ja lempirukouksiaan, tehdä ajatuskarttoja - ja paljon muuta. 

Bujoilun ja Bible journalingin harrastajat sekä muut luovat ihmiset ihastuvat varmasti tähän kirjaan, johon saa kirjoitella, väritellä, piirrellä, liimata tarroja tai lehtileikkeitä - ja mitä ikinä mieleen juolahtaa. Luovuuden saa päästää vapaasti kukkimaan. 

Tai jos tuntuu, ettei ole tarpeeksi luova, niin mitä sitten? Jokainen voi vapaasti täyttää kirjan juuri omalla tavallaan ja tehdä siitä itsensä näköisen. Esimerkiksi minä en ole mikään ihmeellinen piirtäjä, mutta ainahan voi piirtää jotain ihan yksinkertaista - tai liimata kuvia ja tarroja. Tai vain kirjoittaa - ja värittää. 

Kynähartauksien jälkeen tulee rukouspäiväkirja, jossa on vuoden joka päivälle tilaa kirjoittaa sekä kiitosaiheita että rukouksia. Jokaisen päivän kohdalla on myös raamatunjae. Kuukausien välillä on myös tyhjiä sivuja, joille voi kirjata kuukauden rukousvastauksia tai tehdä muita muistiinpanoja. 

Jo tähän mennessä olen kokenut kirjan hyvänä apuna aamun hiljaisissa hetkissäni. Rukouspäiväkirja elvyttää huonon rukoilijan rukouselämää, ja kynähartaudet ovat hiljentäneet minua Raamatun äärelle. Olenkin todella iloinen tästä antoisasta kirjasta. Tuntuu, että vuodesta voi tosiaan tulla siunattu. 

Ilahduin myös, kun kuulin, että Alina Berg suunnittelee seuraavaksi joulukalenterityyppistä tehtäväkirjaa joulun ajan hiljentymiseen. Jään innolla odottelemaan sitä! 

En nyt ottanut tähän postaukseeni kuvia erilaisista kirjan sivuista, mutta niitä voi kurkata @siunatutsanat -instatililtä (linkki postauksen alussa) tai Siunatut sanat -verkkokaupasta

Kiitos sinulle, ihana Alina, kun teet näitä kirjoja meidän iloksemme! 

Books on Demand 2020 
300 sivua 

Aikaisemmin olen blogannut Alina Bergin täytettävästä avioliittokirjasta Kaiken kruunuksi tulkoon rakkaus

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti