lauantai 27. elokuuta 2016

Sara Medberg: Kreivin käsivarsilla

Neiti Isabella Ehrenfelt asuu tätinsä, ainoan sukulaisensa, kartanossa paroni-isänsä kuoltua. Täti on suuttunut Isabellalle ja kohtelee häntä yhtä huonosti kuin palvelijoita. Sitten eräänä myrskyisenä syysiltana tumma muukalainen ilmestyy yllättäen kartanon ovelle ja ryöstää Isabellan mukaansa. Muukalainen, kreivi Robert Constantin, väittää Isabellan isän määränneen hänet Isabellan huoltajaksi. Isabella on kreivin mukaan vaarassa, ja ainoa keino taata neidon turvallisuus on se, että he menevät keskenään naimisiin.

Kreivi viekin Isabellan linnaansa ja heidät vihitään avioliittoon, mutta kreivi tekee selväksi, että rakkautta ei sitten ole odotettavissa tässä liitossa. Sekin selviää, että Isabellaa uhkaava vaara on todella olemassa. Salaperäinen mies ajaa Isabellaa takaa.

Tämän jälkeen luvassa on paljon jännittäviä juonenkäänteitä. Juoni todella tempaa lukijan mukaansa. Kuinka tarinassa käy, saako vihollinen kreivin ja kreivittären kiinni ja mitä hän Isabellasta haluaa... Entä tuleeko Isabellan ja Robertin välille rakkautta vai ei... Siinä kysymyksiä, joihin vastausta saadakseen lukija helposti jää koukkuun tähän tarinaan eikä malta laskea kirjaa kädestään ennen kuin on päästy viimeiselle sivulle.

Kirjan kirjoittaja Sara Medberg on teologian maisteri ja kirkkohistorian tohtoriopiskelija, ja teos on hänen toinen romaaninsa. Hän tuntee historiallisen aihepiirinsä, koska hänen akateeminen tutkimusaiheensa on juuri tyttöjen kasvatus ja nuorten naisten elämä 1700- ja 1800 -luvuilla. Hänen kirjansa kuvaavat suomalaisten ja ruotsalaisten nuorten naisten elämää Jane Austenin tyyliin. Tässä Kreivin käsivarsilla -kirjassa ollaan Ruotsissa.

Medberg ei kerro ainoastaan jännittäviä tarinoita, vaan kuvaa myös sen ajan muotia, tapoja, kartanoiden elämää, vaunuajeluita ja herkkuja - konvehteja, mantelipikkuleipiä... Siksi hänen kirjansa ovat historiasta kiinnostuneille sopivaa luettavaa - ja luonnollisesti varsinkin naisille, eikä pelkästään romantiikan takia. Valaisevathan kirjat myös naisen asemaa tuona aikana, jolloin nainen ei ollut itsenäinen, vaan hänellä piti olla holhooja. Hänen esikoisromaaninsa olikin nimeltään Holhokki.

Sara Medberg oli Harlequin AB Nordic Groupin vuoden 2014 kirjailijakilpailun ja Harper Collins Nordic -kustantamon vuoden 2015 kirjailijakilpailun semifinalisti. Historiallisen asiantuntemuksensa ohella hän on myös erittäin sujuva kirjoittaja ja mukaansatempaava tarinankertoja. Tällä hetkellä hän työstää seuraavaa kirjaansa, joka tulee tuttuun tapaan olemaan historiallis-romanttinen romaani.

Itse en ole juuri lukenut tämän lajityypin kirjoja, mutta tämän romaanin luettuani nekin alkoivat yllättäen kiinnostaa... 

Books on Demand 2016
195 sivua

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti